Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mazsi

Mazsi egy 2013-as születésű Yorkie kan kutyus. Játékos és tanulékony eb !...:)

Születési helye: Gyula(Békés megye)

Születési ideje: 2013.06.10 (június)

Neme: kan (hím)

Tenyésztőtől/magánszemélytől? : tenyésztőtől ( biztonságosabb)

Oltásait: megkapta

Gazdi: Angyal Léna

Kiképzője: Angyal Léna (Aki a gazdii is)

 

Hívóneve: Mazsi,Mazsa,Mazsó,Mazsola

Törzskönyve: nincs (a gazdi úgy gondolja , hogy nem a törzskönyv , meg a különböző szépségversenyekversenyek teszik kutyává a kutyát)

Ívartalanítva: nincs (valószínű , hogy nem is lesz)

  A kis Mazsola ( Mazsi..) 2013.11.01.-én megtanult újabb parancsszavakat!

Ezek közé a parancsszavak kőzé tartozik: - pacsi

                                                                         - kúszik

                                                                           -ugrik

 Jellemzők Mazsira: Mazsika nagyon sok figyelmet, tőrödést igénylő kutyus. Szereti , ha szeretik ( mint minden eb:))

AGILITY kiképzését a gazdi(kiképző) a hetekben kezdte meg(2). Az értékelése(ötből) 5/3-még gyakorolni kell-. Egyre ügyesebb:)))'Hazajövök és úgy fogad , mintha évek óta nem látott volna.' Szeretetreméltó, hűséges kutyus , aki gazdiját különösen szereti.

Külső jellemzői: Kis termetű, ( még fekete-cser)-később arany-ezüst- színű kutyus, rendellenesége nincs, ivartalanítva nincs. -(a többit felöl láthatjátok)-

Belsö jellemzői: szerethető,hűséges és roppant okos,ügyes eb. Látszólag a pórázért(rövid textil) nincs annyira oda_ellenben a flexivel_ , de majd megszokja;)

 

Hoztam új képeket:)) Láthatjátok a Mazsi nevű képgalriában is , de aki azt nem igazán nézegeti annak felrakom ide :) szóval Lássuk:

mazsi1.jpg     mazsi2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mazsi befigyel...:)^

Kövesd a tekintetem...:)ˇ                                      Mazsiipuszi:*

mazsi3.jpg

 

    Szaladgáljunk a sárban....:)ˇ

 mazsi4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Bocsi a képminőségért , de nehéz egy játszhatni vágyó kutyust lecsitítani... :))

Hasznos tanácsok:

Ezúttal szeretnék nektek pár HASZNOS tanácsot adni!

  1. Ha benti kutyusotok vn , akkor mindenképpen szerezzetek be neki legalább 1 ruhácskát!(természetesen jobban jártok , ha 2 vagy többet , hogy tudjátok őket váltani , ha az egyik koszs lesz)-Sokan talán azt hisztitek , hogy a kutyaruha , valamiféle "divathóbort" ez NEM IGAZ!!! Hogy miért nem?? Azért mert a szobakutyáknak nem annyira védett az immunrendszerük , gyengébb a szervezetük, ezért láttok TÉLEN  a kistermetű,szobakutyákon ruhácskát. Természetesen , ha nyáron illetve tavasszal látjátok , az nem egészséges a kutyának.(még a kutyaruha hidegebb őszi napokon is elfogadható)-
  2. Kint élő kutyá(i)toknak is megfelelő ellátás kell biztosítani! Elsősorban már a kútból NE adjatok nekik vizet. Az már hideg lehet számukra , megfájdulhat tőle a torkuk................. Jól kébélelt vackot (ill.kutyaházat is ) KELL számukra szolgáltatni , mivel (hiába kint él) hideg van és kell neki egy hely ,ahol meghúzhatja magát hideg téli napokon.(ez nyáron nagyon alkalmas a nap ellen). Azonban , ha kutyaházra nem akartok költeni ,akkor van másik megoldás is! Lehet a kazánházba költöztetni télire a kutyust (éjszakára , de lehet nappalra is). Azonban , ha valaki nem kazánnal fűt , hanem gázzal,kandallóval vagy egyéb tüzelőhelyiséggel , akkor éjszakára HÍVJA BE A KUTYUST!! :)
  3. Aki szokta télen is sétáltatni kutyusát annak javasolt a KUTYACIPŐ. Ez sem valamiféle "divathobort" , ez azért kell , mert a sózott utak kimarhatják a kutyus mancsát és ez rendkívűl tud neki fájni! HA ezt szeretnénk elkerülni , akkor (jobbmódúak) vehetnek a boltban ilyen-olyan ruhácskákat. Akinek viszont nincs erre pénze és szeretne szeretetből adni kutyusának készíthet otthon (vízhatlan anagból) kiscipőz az ebének! Ugyanígy van ez az ebruhánál is!
  4. Aki még kezdő gazdi annak javaslom (aki szokta) , NE VIGYE TÉLEN A KUTYÁT KOZMETIKUSHOZ!! Neki is szüksége van a szőrére , mint nekünk a kabátra,sapkára!!! És, ha úgy gondoljátok , hogy olyan cuki , ha van rajta NYÁRON is ilyen meg olyan sapka,sál,kabát,pulcsi az nem igazán FELELŐSSÉGTELJES GAZDI!

Ha valakinek bármilyen kérdése van Mazsikával kapcsolatban , akkor a shamira@freemail.hu e-mail címen lehet érdeklődni ! :)

De ha bármilyen más kutyás dologgal kapcsolatban van , akkor az oszikah001@freemail.hu e-mail címen érdeklődhettek !! :)

mazsiika.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kutyaruha,cipő

(Ivett, 2013.12.03 21:12)

Nekem nagyon tetszenek a tanácsiaid, és örülök , hoyg ilyen szépen tud meg valaki fogalmazni a mai világban! NAgyon tetszik az oldal is és csináljátok/csináldd még sokáig!!
Javaslom , hogy csináljatok Facebook oldalt is !! Úgy csak népszerűbb lesz!! :)